UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ готує ракетний удар по Придністров'ю з жертвами серед мирного населення — ГУР

Росія від імені Збройних сил та спецслужб України розсилає попередження про "ракетний та артилерійський" удар по території "ПМР".

Росія від імені начебто Збройних сил та спецслужб України надсилає попередження про "ракетний та артилерійський" удар по території невизнаної "Придністровської молдавської республіки". Повідомлення активно висвітлюються російськими пропагандистськими інформаційними ресурсами.  При цьому Україна не має жодного відношення до цієї та подібних провокацій. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України. 

У повідомленнях йдеться про те, що СБУ нібито "наполегливо рекомендує провести евакуацію цивільного населення в більш безпечні регіони". 

Цитата з фейкового повідомлення:

"Служба безпеки України наполегливо рекомендує провести евакуацію цивільного населення в більш безпечні регіони. Запевняємо, Збройні Сили України не бажають зла мирним жителям, однак люди що залишилися в містах будуть сприйняті в якості диверсійних груп і будуть ліквідовані без попередження. Рівно о 19.00 буде проведено ракетний та артилерійський обстріл об’єктів на території республіки".

У ГУР наголосили, що Україна не має жодного стосунку до цієї та подібних провокацій.

"Подібні фейки та інциденти, які імовірно стануться на території "ПМР", є нічим іншим, як черговою провокацією російських спецслужб проти України та Молдови", - додали в управлінні.

Читайте також: У Москві починають погрожувати Молдові через ситуацію з Придністров'ям

Нагадаємо, Росія планує не лише встановити контроль над усією територією Донбасу, але й повністю захопити південь України, аби пробити собі сухопутний коридор до Криму і Придністров’я, де буцімто "утискають російськомовних".

26 квітня у Придністров'ї прогриміли два вибухи, через що там запровадили "червоний рівень терористичної небезпеки". РосЗМІ зазначають, що "голова Придністров'я" провів "засідання Радбезу", де й було прийнято це рішення.