UA / RU
Підтримати ZN.ua

Результати розслідування справи Навального: конгресмени США нагадали Трампу, що 60-денний термін перевірки минув

Енгель і Маккол закликали адміністрацію США застосувати санкції до РФ, аналогічні введенням ЄС і Великобританією.

Голова комітету Палати представників Еліот Енгель і високопоставлений член комітету Майкл Мак-Кол нагадали адміністрації чинного президента США Дональда Трампа про результати розслідування справи російського опозиційного лідера Олексія Навального, повідомлено на foreignaffairs.house.gov.

"Ще 8 вересня ми направили лист через отруєння 20 серпня 2020 року політичного активіста РФ Олексія Навального хімічним нервово-паралітичним речовиною" Новачок ". У цьому листі ми офіційно просили виконавчу владу розслідувати, чи застосовувала Росія хімічну зброю в порушення міжнародного права або застосовувала смертоносне хімічну зброю проти своїх власних громадян ", - нагадали Енгель і Маккол.

Вони відзначили, що 60-денний термін, необхідний для подібних перевірок, вже закінчився.

"Тому ми настійно закликаємо вас негайно поділитися з Конгресом результатами розслідування, ініційованого нашим початковим листом", - заявили Енгель і Маккол.

"Якщо уряд РФ знову застосує хімічну зброю проти одного зі своїх громадян, то вона має бути залучена до повної відповідальності, в тому числі шляхом введення додаткових санкцій", - додали конгресмени.

Енгель і Маккол закликали адміністрацію США прийняти санкції, аналогічні введенням ЄС і Великобританією, якщо розслідування встановить провину Росії в те, що трапилося з Навальний.

Читайте також: Навальний звернувся до Європи: просить ввести санкції проти російських олігархів

РФ вважає, що Німеччина, відмовившись від спільного розслідування отруєння "Новачком" російського опозиціонера Олексія Навального, порушила зобов'язання за Конвенцією про заборону хімічної зброї. На початку жовтня Франція і Німеччина ініціювали введення додаткових санкцій проти Росії за отруєння Навального. А сам потерпілий в отруєнні закликав ввести санкції проти олігархів з найближчого оточення глави Кремля Володимира Путіна.