UA / RU
Підтримати ZN.ua

Результати голосування в хиткому штаті Арізона будуть відомі після підрахунку 450 тис голосів

Держсекретар штату Кеті Хоббс заявила, що велика частина бюлетенів виборців буде оброблена до вихідних.

Після голосування на виборах в США "коливний" штат Арізона ще підраховує голоси. Результати обіцяють оприлюднити в кінці тижня, у вихідні. У штаті залишилося підрахувати близько 450 тис бюлетенів, передає CNN, посилаючись на інтерв'ю держсекретаря штату Кеті Хоббс.

"В Арізоні залишилося підрахувати приблизно від 400 тис. До 450 тис. Бюлетенів", - сказала вона в інтерв'ю телеканал.

Також Хоббс зазначила, що більшість округів вже закінчують рахувати голоси.

"Скоро ми дізнаємося результати. Я думаю, що після четверга і п'ятниці у нас буде дійсно більш ясна картина того, як проголосувала Арізона", - зазначила вона.

Представник штабу Трампа на мітингу в Фініксі заявив, що "Трамп виграє в Арізоні, якщо поточна тенденція збережеться"

До ранку п'ятниці (по Києву), в штаті Арізона, де претендент на пост отримує 11 голосів членів колегії вибірників, по голосах і за прогнозами ЗМІ США лідирує кандидат в президенти від демократів Джо Байден. У нього 1 475 680 голосів (50,4%), у Трампа трохи менш ніж 1 410 501 голосів (48,2%).

Хто переможе у виборах США поки невідомо, ясно що кандидат повинен отримати 270 голосів колегії виборців. Трамп і його штаб намір оскаржити результати голосування в кількох штатах.

Читайте також: Вибори в США 2020: результати та ключові події онлайн

Раніше повідомлялося, що суд штату Джорджія відхилив позов, поданий республіканцями Джорджії з метою запобігти «незаконний підрахунок бюлетенів, отриманих після виборів» в Савані. Вони подали позов після того, як спостерігач партії нібито переглянув необроблені відкріпні посвідчення разом з відкріпними посвідченнями, які повинні були бути зведені в таблицю.