UA / RU
Підтримати ZN.ua

Республіканська партія ще більш заразилася трампізмом — експерт

Як окремі кандидати, так і інститути Республіканської партії все більше переймають президентське світогляд і культуру політичної війни.

Тінь Трампа тепер ще більше тяжіє над "Великої старої партії": адже з політичної сцени зійшли такі республіканці старого гарту, як Джефф Флейк і Боб Коркер, що очолював сенатський комітет з міжнародних справ, а також зразок класичного республіканця - Джон Маккейн, який пішов з життя в серпні.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Олександр Хара. За його словами, на додачу до відвертих трампіанців в Конгрес потрапили ті, кому або довелося мімікрувати під свого незвичного лідера, або ті, хто взагалі зобов'язаний своїм обранням фактом присутності Трампа в останні дні їх передвиборчих кампаній.

"До речі, Трамп показав себе в короткий проміжок часу надзвичайно працьовитим: в останній тиждень він здійснив 11 "інтервенцій" у виборчі кампанії, що сприяло перемозі дев'яти підтримуваних висуванців, - зазначає експерт. - Як окремі кандидати, так і інститути Республіканської партії все більше переймають президентський світогляд і культуру політичної війни".

Детальніше про підсумки проміжних виборів у США читайте в матеріалі Олександра Хари "Траєкторія політичної турбулентності" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".