UA / RU
Підтримати ZN.ua

Республіканці остаточно вирішили залишити Фійона кандидатом від партії

Партія вирішила підтримати Фійона після публічної відмови Жюппе від боротьби за пост президента.

Республіканці остаточно домовилися про підтримку Франсуа Фійона в якості кандидата від партії на президентські вибори у Франції. Після виступу Алена Жюппе, який відмовився від боротьби за посаду президента, партія вирішила згрупуватися навколо Фійона, повідомляє Reuters.

Партія підтримає Фійона незважаючи на обвинувачення в бік його сім'ї у незаконному привласненні бюджетних коштів. Після декількох тижнів розколу в партії з питання підтримки кандидата, велика частина партії вирішила висловити довіру до кандидата.

Нагадаємо, що Понад 60 політиків-республіканців заявили, що вони не можуть підтримувати Франсуа Фійона, родину якого обвинувачують у викраденні та незаконній витраті грошей Франції. При цьому все більше республіканців висловлюється за висунення Алена Жюппе, який програв Фійону у другому турі праймеріз.

Раніше повідомлялося, що французька поліція у четвер, 2 березня, провела обшук у будинку кандидатав президенти від партії "Республіканці" Франсуа Фійона.

Напередодні парламенті Франції пройшли обшуки у справі щодо дружини кандидата в президенти Франсуа Фійона. Пенелопу Фійон звинувачують у розкраданні і незаконному привласненні державних коштів.

Нагадаємо, що близько 40 депутатів від партії "Республіканці" закликали Франсуа Фійона зустрітися для обговорення його участі у президентських виборах. Представники "Республіканців" стурбовані, що Фійон не зможе гідно представити їх партію на виборах.