UA / RU
Підтримати ZN.ua

Реальний рівень смертності від коронавірусу в Італії — вчені провели порівняльний аналіз

В той час Мінохоронздоров'я країни на 24 квітня офіційно подтверждил 26 тис смертей за коронавіруса.

Італійські економісти Жанлука Рінальді і Маттео Парадизи з Гарвадского університету провели дослідження реального рівня смертності від COVID-19 і опублікували результати на порталі Medrxiv.

Дослідження полягає у вивченні відмінностей у показниках летальних випадків від коронавіруса в різних країнах і областях Італії. Вчені пов'язали це з різними стандартами звітності, і вирішили не покладатися на офіційну статистику.

Замість цього вони взяли статистику за 40 днів у десяти населених пунктах Італії починаючи з 21 лютого, коли ввели карантин. Ці дані вони порівняли зі статистикою смертності минулих років.

В результаті дослідження показало, що на початку епідемії смертність в п'ять разів перевищила цифри минулих років. На початку квітня показник летальності наблизився до торішнім середніх цифр, що Рінальді і Парадизи пов'язали з ефективністю введених в Італії карантинних заходів.

Вчені прийшли до висновку, що загальна летальність від COVID-19 складає 1,29%. При цьому вони відзначили, що в різних вікових категоріях ця цифра сильно відрізняється. Так, серед громадян до 60 років рівень смертності становив 0,05%, а для осіб старше 60 років - 4,25%.

Для порівняння дослідники привели статистику смертей від сезонного грипу, яка становить 0,1%.

За даними італійського Моз на 24 квітня, в країні підтверджено майже 193 тис зараження коронавірусом. Одужали майже 60,5 тис пацієнтів, 26 тис осіб померли. На лікуванні і домашньому карантині в даний момент знаходяться 106,5 тис людей з COVID-19.

Нагадаємо також, що в світі, станом на п'ятницю, 24 квітня, зафіксовано 2 709 483 випадки зараження COVID-19. Про це свідчать дані інтерактивної карти поширення коронавірус від Центру системних досліджень при Університеті Джонса Хопкінса.

Вилікувались: 738 274 людини;

Померли: 190 743 людини.