UA / RU
Підтримати ZN.ua

Реальність, у якій існують США, дозволяє уникати ризиків, але заважає досягати результатів — Клімкін

Він похвалив французького лідера Макрона за готовність "закреслити усі червоні лінії". 

Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін прокоментував категоричні заяви США про те, що вони не відправлятимуть свої війська в Україну. Під час інтерв'ю виданню Liga.net він наголосив, що це свідчить, що Штати живуть в попередній реальності, коли ще існували червоні лінії, що дозволяє Вашингтону уникати ризиків. 

"Але також не дозволяє досягати результатів", — додав спікер. 

Натомість Клімкін позитивно оцінив позицію французького президента Еммануеля Макрона, зізнавшись, що вона йому імпонує. Ексміністр пояснив, що той хоче "всі ці червоні лінії закреслити".

Читайте також: У Макрона є п'ять варіантів відправки військ в Україну. Три з них означають пряму конфронтацію з Росією — Le Figaro

Нагадаємо, зараз серед союзників тривають палкі дискусії про ймовірну відправку в Україну в майбутньому військ НАТО. Деякі партнери погодилися, що про їх участь в бойових діях мови бути не може, втім, в нашій державі вони можуть займатися іншим, наприклад, посиленням ППО, розмінуванням або ж навчанням ЗСУ безпосередньо на місці. Остання пропозиція зацікавила українського президента Володимира Зеленського, який, всупереч цьому, заявив, що "французькі солдати можуть залишатися вдома", поки Україну тримається.  

Про те, що сталося з Макроном і чого тепер чекати Україні, пояснює у своєму матеріалі для ZN.UA Олег Шамшур.