UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ракета по Білгороду прилетіла з території Росії – розслідувачі

Розслідували виключили причетність України до цього інциденту.

Напередодні один із білгородських телеграм-каналів опублікував кадри з відеореєстратора з потраплянням боєприпасу, як повідомляється, в районі Нікольского на південь від Білгорода. Російські медіа вже встигли назвати це “українською ракетою”. Але розслідувачі Conflict Intelligence Team змогли знайти місце розташування зйомки в момент влучення ракети. Виявилося, що відеореєстратор знімає у південно-східному напрямку, а ракета прилітає ліворуч, тобто зі сходу чи північного сходу, а отже, з території Росії.

Розслідувачі зазначають, що за розмірами вирви можна припустити, що її залишила крилата або балістична ракета, наприклад 9М728 ОТРК "Іскандер-М". Але розслідувачі не впевнені у цьому пізнанні. При цьому українська армія не застосовувала крилатих ракет у війні Росії проти України.

Крім того, за словами білгородського губернатора, ще одне аналогічне влучення було біля Ясних Зор Білгородської області РФ. Враховуючи, що Ясні Зорі знаходяться приблизно за напрямом польоту ракети від Микільського, цілком можливо, що це потрапляння відноситься до того ж інциденту.