UA / RU
Підтримати ZN.ua

Радник з нацбезпеки Індії їде до Москви говорити з Путіним про «деталі миру» – ЗМІ

Візит санкціоновано прем’єром Моді.

Радник із питань національної безпеки Індії Аджит Довал цього тижня відвідає Росію для участі у зустрічі БРІКС-АНБ та особистої зустрічі із президентом РФ Владіміром Путіним, з яким обговорюватиме "мирний процес на тлі російсько-української війни", повідомляє India Today із посиланням на власні джерела.

Візит Довала до Москви запланований на 10-11 вересня. Під час свого візиту чиновник візьме участь у зустрічі БРІКС-АНБ, однак основною метою буде зустріч із Путіним, аби обговорити ідеї, «пов'язані з мирним врегулюванням», після поїздки прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді в Україну у серпні.

На полях зустрічі БРІКС-АНБ Довал також проведе двосторонні зустрічі зі своїми російськими та китайськими колегами для продовження дискусій липневого саміту в Москві.

Читайте також: Зеленський запропонував Моді провести другий Саміт миру в Індії — Bloomberg

У серпні прем’єр-міністр Індії Моді здійснив візит до України, де він заявив президенту Володимиру Зеленському, що «діалог і дипломатія» є єдиним рішенням для припинення війни, запропонувавши особисто допомогти як друг для мирного посередництва з Росією. Поїздка відбулась через кілька тижнів після візиту глави індійського уряду до Москви.

І в Києві, й у Нью-Делі так наполегливо й багаторазово називали візит індійського прем’єр-міністра Нарендри Моді до України 23 серпня "історичним", що було очевидно: кожна зі сторін дуже хотіла вирішити низку питань. Яких саме? Про це читайте у статті Наталії Бутирської "Після обіймів із Путіним нові обійми. Навіщо прем'єр Індії приїздив до України".