UA / RU
Підтримати ZN.ua

Радник Барака Обами Роберт Маллі буде призначений спецпосланцем США по Ірану

Маллі зазначив, що він і Байден "створять сильну команду експертів" по Ірану.

Екс-радник із зовнішньої політики адміністрації 44-го президента США Барака Обами Роберт Маллі буде призначений американським спеціальним посланником до Ірану, повідомляє Associated Press.

Три джерела в Конгресі розповіли Associated Press, що новий держсекретар Ентоні Блінкен, швидше за все, призначить Маллі главою представництва адміністрації Джо Байдена по Ірану. Про призначення може бути оголошено в п'ятницю.

Блінкен часто говорив, що США відновлять свої зобов'язання по іранському угодою, послабивши санкції, якщо Іран повернеться до повного дотримання Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) щодо іранської ядерної програми.

"Якщо Іран буде дотримуватися правил договору, Сполучені Штати зроблять так само, і тоді ми будемо використовувати це в якості платформи для створення з нашими союзниками і партнерами того, що ми називаємо більш тривалим і міцним угодою, а також для вирішення ряду інших питань, які є глибоко проблематичними у відносинах з Іраном ", - повідомив Блінкен.

Читайте також: Перша зовнішньополітична помилка Байдена може стосуватися Ірану — Bloomberg

Напередодні новий президент США Джо Байден зміг заспокоїти тривоги американських демократичних союзників. Також він натякнув, що Америка готова почати переговори про повторне укладення ядерної угоди 2015 року зі Іраном.