UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада Євросоюзу сьогодні не розглядатиме санкції проти української влади

Європейські дипломати обговорять зусилля з налагодження політичного діалогу в Україні, а не санкції.

До порядку денного засідання Ради Євросоюзу 10 лютого внесено питання про зусилля з налагодження політичного діалогу в Україні.

Дипломати ЄС зазначили, що поки немає ясності щодо заявленого Верховним представником ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон пакету економічної допомоги, відомого як "Український план". Однак, ситуація в Україні і формати співпраці в рамках Східного партнерства стануть головними питаннями серед тих, які будуть розглядати на засіданні Ради ЄС із закордонних справ.

Нагадаємо, запровадити санкції проти українського керівництва у разі порушень прав людини закликав міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер. Позиція голови німецького МЗС була підтримана в резолюції партії канцлера Ангели Меркель - Християнсько-демократичного союзу, прийнятій 8 лютого.

5 лютого віце-президент Європарламенту Яцек Протасевич повідомив, що Європейський парламент може оформити санкції проти українських чиновників, відповідальних за насильство щодо учасників Євромайдану, до кінця лютого 2014 року.

6 лютого Європейський парламент закликав ЄС і країни-члени почати готувати персональні санкції на поїздки, активи і нерухомість українських урядовців, законодавців, олігархів", відповідальних за "суворі заходи" щодо Євромайдану, смерті активістів. !zn

Читайте також:

Меркель передумала, і тепер також допускає введення санкцій проти влади України

Голова МЗС Німеччини вважає виправданою політику загроз Україні санкціями

Європарламент закликав керівництво ЄС готує санкції проти українських чиновників