UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ЄС збирає екстрене засідання щодо міграційної кризи

В Сирії, Греції і Туреччині ситуація на кордонах вкрай загострилася.

Позачергове засідання Ради Євросоюзу через загострення ситуації в Сирії і на кордоні Греції і Туреччини відбудеться 6 березня у столиці Хорватії, - повідомив у Twitter представник Європейського союзу у закордонних справах Жозеп Боррель.

"Я закликав зібрати надзвичайну Раду з закордонних справ для обговорення питання про Сирію та Туреччину з міністрами закордонних справ ЄС. Ми зустрінемося 6 березня у Загребі після Гимниха"", - написав Боррель.

У свою чергу голова Європейського парламенту Давид Сассолі зазначив, що ЄС вивчає варіанти допомоги Греції, що зіткнулася з напливом біженців з Сирії.

Ми хочемо допомогти Греції, так як знаємо, що країна піддається надзвичайно сильному тиску. Це стосується Греції, а значить, стосується усієї Європи. Твитнуть Поделиться

Нагадаємо, новий склад Європейської Комісії приступив до роботи 1 грудня 2019 року.

Сотні мігрантів намагалися прорватися через кордон країни
беженцы сирия

Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що для старту роботи складно було підібрати кращу дату, ніж десятирічний ювілей Лісабонського договору про Європейському Союзі.

Також раніше повідомлялося, що грецька поліція відбивається від сирійських біженців сльозогінним газом. Сотні мігрантів намагалися прорватися через кордон країни.