UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ЄС не має наміру розглядати нові санкції проти Росії

Всупереч очікуванням України, Євросоюз, як і раніше не поспішає переходити до економічних санкцій проти Російської Федерації.

Рада міністрів ЄС із закордонних справ не буде розглядати питання про введення нових санкцій (проти РФ - ред.), проте, якщо в них буде необхідність, це зможе зробити Європейська рада до кінця цього тижня. Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тіммерманс.

"Не буде жодних рішень щодо санкцій... Якщо буде така необхідність, то до кінця тижня ще збереться Європейська рада, потенційно може вирішити це питання", - сказав Тіммерманс.

Нагадаємо, 19 червня Комітет постійних представників країн-членів ЄС у Брюсселі погодив проект рішення Ради міністрів закордонних справ ЄС, яке буде затверджено 23 червня. Всупереч очікуванням, в цьому документі Євросоюз не планував запуск третього етапу санкцій щодо Російської Федерації.

Раніше віце-президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком у неділю зазначив, що Вашингтон з партнерами готує нові економічні санкції проти Росії. Їх буде введено, якщо Москва не зупинить "потік зброї і бойовиків через кордон" в Україні і не використає свій вплив, щоб публічно закликати сепаратистів скласти зброю. !zn