UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ЄС оголосила про продовження санкцій проти ряду російських громадян за причетність до кібератак

Санкції торкнулися восьми фізичних осіб і чотирьох організацій.

Рада ЄС оголосила про рішення продовжити санкції щодо осіб і організацій, що беруть участь в кібератаках, які загрожують ЄС і його держав-членів, ще на рік, до 18 травня 2022 року. сказано в повідомленні ради.

Як повідомляє будівля Politico, санкції торкнулися восьми фізичних осіб і чотирьох організацій.

Заходи: заморожування активів і заборону на поїздки.

Крім того, фізичним і юридичним особам з ЄС заборонено надавати кошти цим особам.

"Ці рамки дозволяють ЄС вводити цільові обмежувальні заходи, які роблять значний вплив і являють собою зовнішню загрозу для ЄС або його держав-членів", - передали в раді.

30 липня 2020 року Євросоюз вже ввів санкції проти ряду російських громадян за їх причетність до кібератак проти інтересів ЄС.

Зокрема, в додатку до постанови Ради ЄС значилися імена Олексія Мініна, Олексія Моренця, Євгенія Серебрякова і Олега Сотникова.

Під санкції потрапив також Головний центр спеціальних технологій Головного розвідуправління Генштабу Збройних сил РФ.

Громадян РФ звинуватили в участі і "спробі кібератаки з потенційними наслідками проти Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ)" в Нідерландах.

22 жовтня 2020 року Рада ЄС ввела санкції проти двох фізичних осіб та спеціального центру ГРУ за кібератаки на німецький бундестаг і Організацію по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ).

Читайте також: Україна перевірить понад 60 громадян, проти яких США ввели санкції – Данілов

За даними дослідницьких компаній в області безпеки, злочинне угруповання DarkSide, пов'язане з кібератакою, в результаті якої були порушені постачання бензину в деякі частини південного сходу США, повідомило своїм хакерам, що закривається.