UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада Федерації Росії засудила дії опозиції в Україні

Російські сенатори - депутати верхньої палати Держдуми РФ - прийняли заяву, в якій засудили "насильство і націоналізм в Україні". В документі вкотре висловлюють подив і обурення заявами кількох західних політиків, які "безцеремонно втручаються у внутрішні справи України і навмисне провокують дестабілізацію ситуації у країні".

Рада Федерації Росії одноголосно прийняла у середу заяву про ситуацію в Україні і вважає, що те, що відбувається в цій країні, направлено на дискредитацію і повалення легітимної влади.

"Рада Федерації стурбована ситуацією в Україні і вважає, що спровоковані опозицією масові заворушення не мають нічого спільного з мирними акціями протесту. Добре організована кампанія, направлена на дискредитацію і повалення легітимної влади. Погроми та підпали у Києві й інших українських містах, штурм адміністративних будівель, агресивні дії проти сил правопорядку, які призвели до людських жертв і значного числа постраждалих, відбуваються зі схвалення тих, хто вивів людей на вулиці", - йдеться в заяві.

Сусідня країна, вважають у Раді Федерації, знаходиться у стані глибокої політичної кризи, яка може мати тяжкі наслідки для українського народу, державності і територіальної цілісності країни. Особливу стурбованість у російських сенаторів викликають "спроби опозиції протиставити інтереси одних регіонів іншим України, підриваючи стабільність українського суспільства".

Рада Федерації рішуче засуджує прояви насильства "націоналізму, ксенофобії та закликає всі політичні сили України шукати шляхи виходу з протистояння, що склалося виключно через конструктивний діалог".

Російські сенатори переконані в тому, що це має відбуватися "без будь-яких ультиматумів та тиску, важливо, щоб і влада, і опозиція на основі поваги до Конституції україни і чинних законів виробили позитивний сценарій подолання політичної кризи та вирішення наявних у суспільстві проблем".

У документі висловлюють подив і обурення заявами кількох західних політиків, які "безцеремонно втручаються у внутрішні справи України і навмисне провокують дестабілізацію ситуації в країні". В зв'язку з цим російські сенатори закликають "припинити неприкрите втручання ззовні у справи суверенної держави".

Окрім цього, у заяві наголошується, що багато суб'єктів РФ, які мають багаторічні та різнобічні зв'язки з регіонами України, "стурбовані таким розвитком подій, які можуть у майбутньому негативно позначитись на перспективі міжрегіональної та прикордонної взаємодії двох країн". На закінчення сенатори висловлюють впевненість, що братній український народ, керівництво країни "знайдуть шляхи для відновлення спокою і порядку у країні". !zn