UA / RU
Підтримати ZN.ua

Пєсков прокоментував майбутню зустріч Волкера і Суркова в Белграді

У Кремлі зазначили, що сторони мають намір обмінятися інформацією і синхронізувати позиції.

Майбутні переговори помічника президента РФ Владислава Суркова і спецпредставника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера, які відбудуться 7 жовтня у Белграді, не націлені на конкретний результат, заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.

"В даному випадку переговори не націлені на конкретний результат, це процес синхронізації позицій, звірення годинників та обміну інформацією, що називається, з перших рук", - сказав Пєсков, передає "ТАСС".

Він нагадав, що "США не є учасником нормандського формату, вони не є стороною-гарантом мінських домовленостей".

"Тим не менш Вашингтону важливо отримувати інформацію, що називається, з перших рук від країн, які беруть участь у нормандському форматі", - вважає представник Кремля.

Нагадаємо, що раніше директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макєєв повідомив, що зустріч спецпредставника Державного департаменту США Курта Волкера і помічника президента Росії Владислава Суркова є додатковим майданчиком для переговорів, що доповнює мінський і нормандський формати.

За словами представника МЗС, українська сторона була завчасно поінформовано про деталі цієї запланованої зустрічі в Белграді.