UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін зробив новий подарунок Кім Чен Ину – The Times

Ця поставка має для Кіма більше символічне значення, ніж військове.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин отримав нову партію коней із Росії, зокрема 19 жеребців та п'ять кобил. Це орловські рисаки, яких полюбляє диктатор. Він неодноразово позував на них для пропагандистських фото.

За даними видання The Times, ця поставка є продовженням договору, згідно з яким у 2022 році до Пхеньяна відправили 30 коней цієї ж породи. КНДР із 2020 по 2023 рік витратила щонайменше 600 тисяч доларів на імпорт породистих коней із Росії.

Читайте також: Путін подарував Кім Чен Ину автомобіль через їхні «особливі стосунки»

Попри те, що країна активно розвиває ядерну зброю та балістичні ракети, Північна Корея також створює мережу кінних військових підрозділів. Проте значення цих тварин для Кіма носить більше символічний, ніж військовий характер. Вони є невід’ємною частиною культу особистості, що був створений навколо нього та його родини. Державні ЗМІ неодноразово показували, як Кім Чен Ин у дитинстві та юності їздив верхи разом із батьком Кім Чен Іром.

У 2018 році північнокорейські медіа оприлюднили серію фотографій, на яких Кім верхи на орловському рисаку скаче засніженими схилами священної гори Пекту разом із дружиною Лі Соль Чжу та сестрою Кім Е Чжон. Ці знімки сприймаються як частина пропагандистської кампанії, що має підкреслити міцність та традиції правлячої династії.

У лютому 2023 року державні ЗМІ Північної Кореї показали, як Кім Чен Ин під час військового параду на честь 75-річчя Корейської народної армії разом із донькою Чжу Е, яку дехто вважає його ймовірною спадкоємицею, також катався верхи на орловських рисаках.

Раніше південнокорейська газета Chosun Ilbo саркастично описала Кіма та його дружину, порівнявши їх із "пузатими ельфами з Володаря кілець".

Нагадаємо, після червневого саміту президента Росії Владіміра Путіна і лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, на якому міжнародні вигнанці обговорили взаємну співпрацю, Москва зробила подарунок Пхеньяну і відправила до північнокорейського міста Расон 447 кіз.

Читайте також: Візит Путіна до Північної Кореї: РФ та КНДР підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство

Співробітництво Москви та Пхеньяна посилює здатність РФ затягувати війну проти України й збільшує військову напругу на Корейському півострові. Про те, як реагувати на цей виклик – розповідала Наталія Бутирська в статті “Корейські ракети для Росії. Чим Путін заплатив КНДР і як це загрожує Україні”.