UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін заявив про створення в Росії засобів боротьби з гіперзвуковою зброєю

Путін заявляє, що Росія вже має гиперзвуковым зброєю.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що поки інші країни тільки створять гіперзвукові ракети, Росія вже створить системи для боротьби з гіперзвуковою зброєю, про це Путін заявив в інтерв'ю телеканалу " Росія 1.

"Вона з'явиться. Але мені здається, що ми зможемо приємно здивувати наших партнерів тим, що, коли у них це зброя з'явиться, з великим ступенем ймовірності у нас з'явиться засіб боротьби з цією зброєю", - сказав Путін.

За його словами, сьогодні протидіяти гіперзвуковим ракетам не може ніхто: "такі швидкості, що взяти їх неможливо".

"В цьому унікальність нашого сьогоднішнього становища. Повторюю ще раз: з великою ймовірністю у нас засоби боротьби з гіперзвуковою зброєю з'являться до того моменту, коли у провідних країн світу з'явиться гіперзвукова зброя", - підкреслив президент РФ.

"Я завжди говорив, що провідні військові держави світу безумовно будуть володіти такою ж зброєю, яке є сьогодні в Росії, я маю на увазі гіперзвукову зброєю. Але поки що з 2018 року ця гіперзвукова зброя так ні в кого й не з'явилася", - зазначив Путін.

У лютому 2019 президент Росії Володимир Путін заявив, що США повинні добре подумати, перш ніж розміщувати свої ракети в Європі, оскільки в РФ готові відповісти на загрози розгортанням нових видів озброєння.

У лютому 2020 міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявляв, що в Росії на Північному флоті тривають випробування новітньої гіперзвукової зброї.

Читайте також: Держдума РФ схвалила кандидатуру Михайла Мішустіна на посаду прем'єра Росії

Раніше повідомлялося, що США запросили Китай на переговори з Росією про ядерну зброю. Представники Вашингтону і Кремля узгодили час і місце переговорів.

Нагадаємо, космічні війська США працюють над створенням ракети, яка швидше існуючих аналогів у 17 разів. Президент США Дональд Трамп назвав цю розробку "супер-пупер-ракетою".