UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін закликав протистояти спробам підірвати вплив Росії у світі

Путін закликав боротися з "спробами прямо або побічно, використовуючи механізми так званої м'якої сили та інші добре відомі техніки, послабити вплив Росії".

Росія повинна протистояти спробам послабити її вплив на міжнародній арені, заявив президент РФ Володимир Путін.

"Сьогодні Росія послідовно зміцнює свої політичні та економічні позиції на міжнародній арені, бере участь у реалізації масштабних інтеграційних проектів в Євразії", - сказав Путін, виступаючи на урочистому вечорі, присвяченому Дню працівника органів безпеки.

У цьому країна, додав президент, стикається з конкуренцією. "З спробами прямо або побічно, використовуючи механізми так званої "м'якої сили" та інші добре відомі техніки, послабити вплив Росії. І ми повинні протистояти таким спробам", - підкреслив Путін.

В тому числі, за його словами, "зміцнюючи співробітництво з нашими партнерами і союзниками по лінії спецслужб".

У ході виступу глава російської держави привітав усіх працівників органів безпеки з професійним святом, побажавши успіхів тим, хто захищає Батьківщину від зовнішніх і внутрішніх загроз, відстоює національні інтереси.

Окремо слова вдячності президент адресував ветеранам, тим, хто, за його словами, з честю виніс випробування Великої Вітчизняної війни і сумлінною працею зберіг авторитет і потенціал вітчизняних спецслужб.

Глава російської держави пообіцяв і далі зміцнювати соціальний статус співробітників органів безпеки і робити все, щоб у служби приходили молоді перспективні працівники. !zn

Читайте також:

Путін пообіцяв, що Росія не "махати шашкою" і вводити війська в Україні

Росія в разі нападу на її територію буде застосовувати ядерну зброю

Російські винищувачі заступили на бойове чергування в Білорусі

Путін звинуватив своїх опонентів у використанні радикального ісламу для ослаблення Росії