UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін заборонив іноземцям бути авіадиспетчерами – Rzeczpospolita

Нововведення забороняє і деяким росіянам обіймати таку посаду.

Президент Росії Володимир Путін заборонив іноземцям працювати авіадиспетчерами. Про це сьогодні пише Rzeczpospolita, додаючи, що російський президент підписав законопроект про внесення змін до повітряного кодексу РФ. Його також підтримали в Державній Думі і Раді Федерації.

Згідно зі змінами, авіадиспетчерами від тепер не можуть працювати не лише особи без російського громадянства, а й деякі росіяни, зокрема ті, кого раніше засуджували за умисні злочини.

Заступник міністра транспорту РФ Сергій Арістов запевнив, що зміни фактично нічого не змінять. Оскільки пропри відсутність до сьогодні юридичної заборони наймати на цю посаду іноземців, в Росії немає жодного диспетчера без російського громадянства. А серед пілотів лише 14 іноземних громадян.

Він пояснив це тим, що в країні не дозволяють іноземцям "мати доступ до державних таємниць". Також Володимир Путін 14 липня підписав законопроект про "право на забуття", який дозволяє користувачам звертатися до пошукачів з вимогою видалити інформацію, яку вони вважають помилковою, такою, що розповсюджується з порушенням закону або неактуальною.