UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін викрив брехню Росії щодо дотримання міжнародних зобов'язань – Білий дім

Росія багато років заперечувала, що розробляє дестабілізуючі системи зброї.

У Вашингтоні заявили, що президент РФ Володимир Путін під час свого виступу 1 березня розкрив багаторічну брехню Росії щодо розробки нових наступальних ракетно-ядерних озброєнь, передає "Укрінформ" з посиланням на речницю Білого дому Сару Сандерс.

"Президент Путін підтвердив те, що уряд Сполучених Штатів й так знав, а Росія заперечувала: РФ впродовж десятка років розробляє дестабілізуючі системи зброї, прямо порушуючи свої договірні зобов'язання", - зауважила офіційний представник адміністрації.

Вона також додала, що це лише підтверджує, що Росія прагне агресії та загрожує цілому світу.

За словами Сандерс, Трамп "усвідомлює, які загрози постають в нинішньому столітті перед Сполученими Штатами та союзниками і націлений на те, щоб гарантувати безпеку для країни, а також зберегти мир з позиції сили".

Прес-секретар Білого дому нагадала, що оборонний бюджет Сполучених Штатів становить 700 млрд доларів, тож "наші військові є сильними, як ніколи".

"Америка просувається в тому напрямі, щоб удосконалити наш ядерний арсенал і забезпечити, щоб рівень наших можливостей був неперевершеним".

Додамо, що заява Володимира Путіна про розробку крилатої ракети з ядерною устновкою викликала бурхливу реакцію в США.

Так, Державний департамент США підкреслив, що використання ядерної зброї порушує міжнародні зобов'язання Москви, зокрема Договір про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності.

Перед цим заяву Путіна про нові ядерні ракети прокоментували в Пентагоні. Зокрема, там заявили, що заява російського президента Міноборони США не здивувала та висловили сумнів, чи додала Росія нові можливості для свого ядерного арсеналу, крім вже відомих американським військовим і розвідці.