UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін стане ще небезпечнішим через падіння цін на нафту - CNBC

Путін не піде на поступки, інакше "капітуляція" підірве його владу в Росії.

Президент Росії Володимир Путін загнаний в кут падінням цін на нафту, що не залишає йому іншого вибору, окрім як продовжити свою агресію по відношенню до України, про це CNBC заявив президент Eurasia Group Ян Бреммер.

На думку Бреммера, "це немислимо, щоб Путін пішов на поступки". "Це лежить в основі всіх його рейтингів як лідера. Його "капітуляція" підірве його владу", - сказав він.

Валюта і економіка Росії руйнуються разом із цінами на нафту, яка є основним експортним джерел доходів країни. У понеділок рубль зазнав найбільші втрати з 1998 року. І, як вважає Бреммер, російська економіка впаде в рецесію в наступному році.

"Я думаю, що зниження цін на нафту просто ще більше тисне на Путіна. Він відчуває, що він повинен боротися з цим", - говорить він.

Через агресію Путіна в Україні Росія була змушена відмовитися від трубопроводу "Південний потік" для поставок природного газу в Європу.

Бреммер передбачив, коли у Путіна можуть початися реальні проблеми. На його думку, це відбудеться у 2017-2018 роках напередодні виборів, коли економічні проблеми дестабілізують обстановку в країні.

Читайте також: Посилені правила в'їзду і виїзду з зони АТО

Російська влада чекає на спад економіки через падіння нафти і рубля. ВВП Росії у 2015 році скоротиться на 0,8%, прогнозують у Міністерстві економічного розвитку РФ. Як повідомляло видання Bloomberg, Путін робить ставку на слабкий рубль через ціну на нафту. Таким чином президент Росії хоче накопичити масу національної валюти і збалансувати вартість нафти на внутрішньому ринку.