UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін розчарував Меркель – Bloomberg

Отруєння Навального - не єдина претензія Німеччини до Росії

Швидкість реакції федеральної канцлерки Німеччини Ангели Меркель на заяву німецьких лікарів про отруєння номінального лідера російської опозиції Алєксєя Навального і її заклик до Росії покарати винних, мали сигналізувати Кремлю про її серйозне ставлення до можливого нападу на опозиціонера, пише агентство Bloomberg.

Але президент РФ Владімір Путін не виявив гнучкості. Це розчарувало Меркель, розповіли два джерела агентства.

Bloomberg називає Меркель «провідником Путіна на Захід». Зазвичай Меркель акуратно підбирає слова, проте її тон змінився. Отруєння Навального далеко не єдина претензія Німеччини до Росії.

Берлін вже звинуватив Москву в причетності до вбивства громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі в серпні минулого року, і в кібератаці на комп'ютерну систему нижньої палати німецького парламенту.

Агентство нагадує, що Меркель виросла в НДР і знає російську, яку вона намагалася застосувати для вибудовування відносин з Путіним. Але яким би впливом Меркель не володіла, він, мабуть, зник відзначає Bloomberg.

Як відомо, Меркель особисто не вела переговори з президентом РФ Владіміром Путіним про відправку Навального з Омська в Берлін.

22 серпня приватний літак ініціативи Cinema for Peace доставив Навального з Томська в Берлін. Лікарі взяли у 44-річного політика аналізи, результати обіцяють оприлюднити орієнтовно в понеділок.

20 серпня Навального госпіталізували в Омську клініку після екстреної посадки літака, на якому він повертався в Москву з Томська. Попередньо однією з версій було отруєння непізнаним токсином. Згодом російські лікарі відкинули версію про отруєння і почали заявляти про "порушення обміну речовин".