UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін прокоментував заяву з ЄС про непотрібність російської вакцини

Вакцинна дипломатія Росії безуспішно намагається вивести "Спутнік" на європейську орбіту

Президент Росії звинуватив Європейський Союз в "лобіюванні" інтересів фармацевтичних компаній, а не громадян після того, як комісар ЄС з питань внутрішнього ринку заявив про те, що чотирьох схвалених Брюсселем вакцин досить для досягнення колективного імунітету. У Євросоюзу нема потреби в російській вакцині проти коронавірусу «Спутнік V».

"Виникає питання - чиї інтереси захищають та представляють такі люди? Інтереси якихось фармацевтичних компаній або інтереси громадян європейських країн? Чим вони займаються? Лобіюванням?" - сказав Путін.

Однак російський президент не розповів про те, що поки РФ поставляє невеликі партії своєї вакцини в інші країни, більшість з яких третього світу, багатьом російським громадянам не вистачає вакцин для вакцинації.

Путін також не розповів, що препарат "Спутнік V" не пройшов усіх необхідних стадій клінічного дослідження. Це одна з основних причин, але далеко не єдина, чому Україна відмовилася закуповувати російську вакцину.

Всього на сьогодні в Росії офіційно нарахували майже 4,5 мільйона випадків зараження і понад 95 тисяч смертей. Це четвертий показник у світі.