UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін прокоментував фразу Медведєва "грошей немає, але ви тримайтеся"

Президент РФ порадив оцінити "дух" розмови.

Президент Росії Володимир Путін вважає, що слова прем'єр-міністра Дмитра Медведєва на адресу кримських пенсіонерів про те, що в країні немає грошей на індексацію пенсій, були вирвані з контексту.

"Завжди можна або з контексту як такого взяти якусь фразу, або взяти із загальної розмови; за словами все може збігатися, але по духу сенс може якось інакше виглядати", – цитує Путіна ТАСС.

За його словами, "якщо подивитися на весь контекст розмови", то зміст буде ясний. При цьому Путін зізнався, що не бачив відеозапису з відповіддю Дмитра Медведєва кримським пенсіонерам.

Президент РФ підкреслив, що "уряд націлений на виконання всіх соціальних зобов'язань".

Читайте також: Кількість росіян за межею бідності зросла до 19 мільйонів осіб

Нагадаємо, цього тижня російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв побував в окупованому Криму і був змушений вислуховувати скарги пенсіонерів на маленькі пенсії у 8 тисяч рублів, на шалені ціни і "неправильну індексацію" пенсій.

Медведєв чесно відповів, що індексації "ніде немає".

"Просто немає грошей. Знайдемо гроші – буде індексація. Ви тримаєтеся, здоров'я вам, гарного настрою", – порадив прем'єр.

А 27 травня стало відомо, що Дмитро Медведєв доручив продовжити ембарго на західні продукти до кінця 2017 року. Також повідомлялося, що тепер росіяни можуть оформляти кредити на купівлю продуктів.