UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін прокоментував, чому призначив нового міністра оборони і натякнув на великі гроші на війну

Очільник кремлівського режиму вважає за потрібно ефективно використовувати кошти на окупаційну армію  

Владімір Путін прокоментував призначення нового міністра оборони. Путін повідомив, що призначення Білоусова на відповідну посаду пов'язане в тому числі зі зростанням витрат на оборону. Він нагадав, що у 1980-х роках сукупні витрати СРСР на оборону становили приблизно 13%. У 2024 році ці витрати в Росії становитимуть приблизно 8,7% ВВП, повідомляє Медуза.

Читайте також: Новий міністр оборони Росії має запевнити Путіна, що економіка країни не зазнає краху — The Times

“Це великий ресурс, і ми зобов'язані розпорядитися ним дуже дбайливо та ефективно”, – зазначив Путін. Очільник країни-агресора також повідомив, що не планує у Генеральному штабі жодних перестановок. 

Як зазначали раніше експерти, звільнення Шойґу, що тривалий час обіймав посаду керівника Міноборони РФ, шокувало генералітет. Шойґу отримав посаду секретаря Радбезу, яку вважають символічною, проте шанованою, але без реальної влади та ресурсів.

12 травня Владімір Путін відправив Сергія Шойгу у відставку з посади міністра оборони та призначив його секретарем Ради безпеки РФ. Цього ж дня Путін дав подання на призначення очільника Міноборони РФ Андрія Білоусова.