UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін призначив Мєдвєдєва своїм першим заступником у Військово-промисловій комісії РФ

Цей орган займається питаннями безпеки, оборони й військово-технічного забезпечення Росії.

Російський президент Владімір Путін призначив заступника голови Ради Безпеки РФ Дмітрія Мєдвєдєва своїм першим заступником у Військово-промисловій комісії. Як пишуть пропагандистські ЗМІ, глава Кремля таким чином створив нову посаду в межах цього органу.

Згідно з відповідним указом, Путін також залучив у ВПК главу Міністерства надзвичайних ситуацій держави-агресора Алєксандра Курєнкова. 

Сам російський президент очолює Військово-промислову комісію з 2014 року. Орган опікується реалізацією державної політики РФ у сфері оборонно-промислового комплексу та військово-технічного забезпечення країни, безпеки й правоохоронної діяльності.

Читайте також: Росія деградує, але Путін, схоже, досі цього не зрозумів: російського президента запитали про небезпечну для РФ межу у війні проти України

До складу комісії також входять російські міністр оборони Сєргєй Шойгу, секретар Радбезу Ніколай Патрушев, начальник Генерального штабу Валєрій Гєрасімов та інші ворожі міністри, глави силових структур і представники державних корпорацій.

Нагадаємо, що в жовтні Служба безпеки України оголосила у розшук топпредставників режиму президента РФ Владіміра Путіна. До реєстру потрапив, зокрема, і Дмітрій Мєдвєдєв.