UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін пояснив свою гостру реакцію на розширення НАТО

Володимир Путін думає, що західні партнери навмисно шукають зовнішнього ворога.

Російський президент Володимир Путін вважає, що практика прийняття рішень НАТО викликає занепокоєння у Москви, яка змушена вживати контрзаходи.

На думку російського президента, саме західні партнери навмисно шукають зовнішнього ворога, щоб підтримувати дисципліну у своїх державах.

"Чому ми так гостро реагуємо на розширення НАТО? Нас турбує практика прийняття рішень. Я знаю, як приймаються рішення. Коли країна стає членом НАТО, їй вже дуже важко чинити опір тиску з боку такої великої країни, лідера НАТО, як США", - сказав російський президент в інтерв'ю у фільмі Олівера Стоуна "Україна в огні".

Путін зазначив, що після приєднання до альянсу в цих державах може з'явитися "все, що завгодно" - системи протиракетної оборони і нові бази, а якщо знадобиться - і новий ударний комплекс. "А нам що робити? Ми повинні в цьому зв'язку вживати контрзаходи, тобто ставити під удар наших ракетних систем ті об'єкти, які, на нашу думку, починають нам загрожувати. Ситуація напружує", - сказав він.

Читайте також: Україна хоче бачити часові рамки для членства в НАТО – Парубій

Як повідомлялося, якщо б референдум про вступ до НАТО проходив у вересні 2016 року, 39% мешканців України проголосували б за вступ України в НАТО, 31% - проти, решта 30% не визначилися, чи не стали б брати участь у такому референдумі, свідчать дані опитування КМІС.