UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін повідомив про збір іноземцями біологічного матеріалу у жителів Росії

Після заяви начальника російської культури Мединського про зайву хромосому слова Путіна навряд чи здадуться дивними.

Російський президент Володимир Путін розповів про те, що якісь іноземці професійно відбирають зразки біологічного матеріалу у жителів Росії.

"З приводу того, що образи наших громадян - виборців збираються ким-то, як-то використовуються, то образи - то гаразд. Ви знаєте, що біологічний матеріал збирається по всій країні, причому по різних етносах і людях, які проживають у різних географічних точках Російської Федерації", - заявив Путін на засіданні Ради з прав людини при президенті.

Так він прокоментував слова директора "Російського громадського інституту виборчого права" Ігоря Борисова про те, що якісь іноземні сили фіксують образи громадян, які прийшли на вибори.

Він додав, що "ми от такий-то об'єкт великого інтересу". "Ось питання: от навіщо це роблять? Роблять це цілеспрямовано і професійно", - сказав Путін.

Кілька років тому міністр культури РФ Володимир Мединський оголосив, що у росіян є "зайва хромосома", намагаючись підкреслити генетичну перевагу свого народу. Висловлювання викликало резонанс в мережі, оскільки російський міністр забув про те, які страждання спричиняє насправді наявність зайвої хромосоми у людей.