UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін порівняв війну в Україні з подіями в Газі та заявив, що треба думати про “припинення трагедії”

Російський автократ учергове поскаржився на відмову Києва від переговорів.

Президент РФ Владімір Путін виступив на онлайн-саміті G20, який вирішили пропустити лідер Китаю Сі Цзіньпін та президент США Джо Байден. У своїй промові російський автократ взявся порівнювати загарбницьку війну Росії проти України з бойовими діями Ізраїлю проти терористичного угруповання ХАМАС у Секторі Гази, а також знову заговорив про відмову нашої держави від мирних переговорів. Виступ цитували ЗМІ країни-агресорки.

Як заявив Путін, деякі лідери у своїх виступах говорили, що їх вражає триваюча агресія окупантів в Україні. У відповідь на це він сказав, що “воєнні дії — це завжди трагедія”, тому “безумовно” треба думати, як її припинити, після цього знову згадавши пропагандистський наратив про нібито “війну Києва” на Донбасі.

Читайте також: Зеленський: Росія розглядає варіант замороження війни, аби з 2028-го вести її не лише проти України

“Розумію, що це війна. Загибель людей не може не вражати. А кривавий переворот на Україні в 2014 році, за яким послідувала війна київського режиму проти свого народу на Донбасі? Це не вражає? А винищення цивільного населення в Палестині, у Секторі Гази сьогодні не вражає? А те, що лікарям доводиться робити дітям операції, діяти скальпелем по дитячому тілу без наркозу — це не вражає?” — маніпулятивно висловився Путін.

Також президент ворожої держави укотре звинуватив українську владу в тому, що вона не хоче вести діалог з РФ. За його словами, Росія ніколи не відмовлялася від мирних переговорів. Путін, звісно ж, не став говорити про те, чого хоче отримати Москва в процесі таких переговорів.

Читайте також: Серед окремих партнерів активізувалися дискусії щодо переговорів з росіянами – Данілов

“Це не Росія, а Україна публічно оголосила про те, що вона виходить із переговорного процесу. І більш того, було підписано указ (декрет) глави держави, який забороняє вести з Росією такі переговори”, — знову сказав господар Кремля.

Нагадаємо, у вересні в Кремлі заявили, що в разі поновлення переговорів між Україною та РФ "Києву доведеться починати переговори із визнання реалій, що з'явилися з березня 2022 року". Згодом міністр оборони РФ Сєргєй Шойгу казав, що Росія готова до переговорів щодо “постконфліктного врегулювання української кризи” та подальшого співіснування із Заходом. Щоправда, він не уточнив з ким Москва збирається вести дискусії.