UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін підписав укази про помилування обміняних ув'язнених

Російський диктатор помилував 13 людей.

Президент РФ Владімір Путін підписав укази про помилування ув’язнених у рамках масштабного обміну. Повідомлення поширюють російські пропагандистські ЗМІ.

Серед помилуваних – колишній морпіх Пол Вілан, кореспондент The Wall Street Journal Еван Гершкович та ще 11 людей.

Офіційний сайт Кремля

У ФСБ заявили, що росіян обміняли на «групу осіб, які діяли в інтересах іноземних держав на шкоду безпеці Російської Федерації».

«Повернення стало можливим завдяки планомірній і цілеспрямованій роботі компетентних державних відомств, а також зарубіжних партнерів», - цитують російські агентства прес-реліз ФСБ.

Зокрема, Росія передала  Владіміра Кара-Мурзу, Іллю Яшина, Олега Орлова, Андрєя Півоварова, Сашу Скочіленко, Лілію Чанишеву, Ксенію Фадєєву, Вадіма Останіна, Кевіна Ліка, Демурі Вороніна, Германа Мойжеса, громадян США Пола Вілана, Евана Гершковича та Алсу Курмашеву, громадянина Німеччини Патрика Шебеля. Білорусь передала громадянина Німеччини Ріко Крігера.

У ФСБ також уточнили, що до Росії повернулися восьмеро росіян, затриманих у низці країн НАТО. Серед них - співробітник секретного відділу ФСБ Вадім Красіков.

Участь у обміні брала Національна розвідувальна організація Туреччини (MiT).

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що в обміні полоненими перед смертю у в'язниці мав брати участь Олексій Навальний.