UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін перевіряє західну єдність по Україні, заграючи з Італією – Times

Схожі "реверанси" російський президент робить і в бік Греції.

Президент Путін зробив нову спробу розділити Захід кроком на підтримку італійського прем'єр-міністра Маттео Ренці. Ренці був єдиним з членів G7, який нічого не сказав щодо російської агресії під час критичних висловлювань учасників зустрічі, пише британська газета The Times.

Путін також старанно "робить реверанси" в бік Греції, яка щосили намагається укласти угоду з міжнародними кредиторами.

Російський президент дав інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera в день відкриття G7. Він сказав про 400 італійських компаніях, що працюють в Росії. "Ми активно співпрацюємо в енергетичній сфері. Італія є третьою за обсягами покупцем наших енергоносіїв", - зазначив російський лідер.

"У нас також є багато спільних високотехнологічних проектів в космічній та авіаційній промисловості, і в багатьох інших галузях", - додав він.

"Ми, звичайно, готові відповідати взаємністю і йти далі по шляху розширення нашої співпраці, якщо наші італійські партнери готові робити те саме. Сподіваюсь, що мій майбутній візит в Мілан допоможе в цьому відношенні", - сказав Путін.

"Піар-наступ Путіна припав на той час, коли G7, як очікується, погодити підсумкову заяву по Україні. Воно має бути підписана усіма лідерами, включаючи Ренці", - йдеться в статті.

У той же час голова Європейської ради Дональд Туск виступив з різкою заявою на адресу Москви з-за нових військових дій в Україні. "Якщо хтось хоче почати дискусію про зміну режиму санкцій, то дискусія може бути лише про їх зміцнення", - підкреслив Туск.

Девід Кемерон пообіцяв, що ЄС буде рішуче наполягати на санкції проти Росії, незважаючи на те, що економіка деяких країн, особливо Греції, страждає через зниження інвестицій та чисельності туристів з Росії.

Повідомлялося, що лідери Канади, Німеччини та Великобританії підтвердили важливість підтримання єдиної позиції країн G7 щодо ситуації в Україні.

Відомо також, що Євросоюз не без труднощів, але затвердить продовження санкцій проти Росії, однак навряд чи варто розраховувати на їх посилення.