UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін обговорить Україну з лідерами африканських країн – ЗМІ

Також у Кремлі анонсували візит Путіна до Китаю та Туреччини.

Російський президент Владімір Путін обговорить Україну з лідерами африканських країн, які зберуться на саміт Росія-Африка, який відбудеться наприкінці цього тижня у Санкт-Петербурзі, заявив у вівторок Кремль.

"28 липня запланований робочий обід Владіміра Путіна з групою лідерів африканських держав з питань України", - йдеться у повідомленні Кремля.

Очікується, що кілька африканських лідерів, зокрема президент ПАР Сиріл Рамафоса, візьмуть участь у саміті.

У Кремлі повідомили, що свою участь у саміті підтвердили 49 країн Африки.

Завершення угоди, яка дозволила експортувати українське зерно через Чорне море на світові ринки, зокрема до Африки, має стати головним на порядку денному.

Читайте також: Китай продав масштабну партію бронетехніки одній з африканських країн

Очікується, що Путін зробить «велику заяву» на саміті щодо продовольства та добрив, заявив радник Кремля із зовнішньої політики Юрій Ушаков у коментарях, переданих російськими інформаційними агентствами.

"Основна увага буде приділена перспективам подальшого розвитку відносин між Африкою та Росією з акцентом на наше сприяння національному суверенному розвитку африканців, забезпечення справедливого доступу до продовольства, добрив, сучасних технологій та енергоресурсів", - сказав Ушаков.

Також Ушаков заявив у вівторок про те, що Путін планує відвідати Туреччину та Китай у жовтні, коли відбудеться форум "Один пояс - один шлях".

Голова КНР Сі Цзіньпін у березні відвідав Москву з державним візитом і заявив, що відносини між двома країнами вступають у нову еру.