UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін не виключив військового союзу з Китаєм

Президент РФ задоволений поглибленням співпраці з Китаєм.

Президент Росії Володимир Путін заявляє, що зараз немає необхідності у військовому союзі між Росією і Китаєм, але зазначив, що він може бути створений в майбутньому.

Заява Путіна сигналізувала про поглиблення відносин між Москвою і Пекіном на тлі зростаючої напруженості в їх відносинах з США.

На питання під час відеоконференції з міжнародними експертами з питань зовнішньої політики в четвер, чи можливий військовий союз між Москвою і Пекіном, Путін відповів, що «нам це не потрібно, але теоретично це цілком можливо уявити», передає AFP.

Росія і Китай привітали своє «стратегічне партнерство», але поки відкидають будь-які розмови про можливість створення військового союзу.

Путін вказав на військові навчання, які проводять збройні сили Китаю і Росії, як сигнал про зростаюче військове співробітництво між країнами.

Путін також відзначив, що Росія поділилася секретними військовими технологіями, які допомогли значно підвищити військовий потенціал Китаю, але не згадав ніяких подробиць, заявивши, що інформація є конфіденційною.

«Без сумніву, наше співробітництво з Китаєм зміцнює обороноздатність китайської армії», - сказав він, додавши, що в майбутньому можна побачити ще більш тісні військові зв'язки між двома країнами.

«Час покаже, як він буде розвиватися, але ми не будемо цього виключати», - сказав президент Росії.

Читайте також: Путін заявив, що йому не цікава позиція Ердогана щодо Криму

Путін також припустив що в майбутньому Китай і Німеччина стануть новими наддержавами.