UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін назвав страх головною причиною війни проти України

Президент РФ все стверджує, що «мета буде досягнута», а економіка процвітатиме.

Президент Росії Владімір Путін заявив, що головною причиною безпідставного нападу Росії на Україну був страх керівництва його країни за "внутрішній суверенітет".

«Спецоперація Росії в Україні — це рішення суверенної країни, засноване на праві відстоювати свою безпеку. У ситуації, що склалася на тлі зростаючих для нас ризиків і загроз рішення Росії про проведення спеціальної військової операції було вимушене, важким, безумовно, але вимушеним і необхідним», - сказав він у п'ятницю, 17 червня, на засіданні Петербурзького міжнародного економічного форуму

І хоча на сьогоднішній день Росія не досягла жодної своєї мети, Путін продовжує стверджувати, що «всі завдання спеціальної військової операції будуть вирішені», а запорукою такого результату він вважає «мужність і героїзм воїнів, які відстоюють право РФ на вільний та безпечний розвиток, проти псевдоцінностей, розлюднення та деградації».

Звертаючись до міжнародних партнерів РФ, Путін заявив, що Євросоюз вже втратив свій суверенітет, а його еліти танцюють під чужу дудку, хоча чию саме він не уточнив.

Щодо міжнародних санкцій, то на думку російського президента вони «шалені та бездумні».

"Похмурі прогнози щодо російської економіки не справдилися", - повідомив Путін.

«Всі ми чули про 'путінську інфляцію' на Заході. Я коли бачу це, весь час гадаю: на кого розрахована ця дурість? На тих, хто читати та писати не вміють, ось і все», - додав він.

При цьому своїм громадянам він пообіцяв «добитися зниження рівня бідності та зростання доходів громадян» і визнав, що це головний показник для оцінки органів влади.

Читайте також: Голова штабу оборони Британії вважає, що Росія вже стратегічно програла війну проти України

Нагадаємо, що Росія запросила на економічний форум у Петербурзі ватажків про ЛНР/ДНР, а також представників афганського уряду руху "Талібан". При цьому багато хто з акредитованих на форум прохав не вказувати інформацію про себе через побоювання нових санкцій.