UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін назвав ситуацію, яка "буде згубною" для Росії

Глава Кремля вважає, що Росія не зможе перейти до парламентської республіки.

Президент Росії Володимир Путін вважає, що країні потрібна сильна президентська влада. У той же час він заявив про те, що його згода очолити Держрада та наділити її особливими повноваженнями призведе до двовладдя, передає агентство Reuters.

"(Пропозиція) - перейти до парламентської республіки, що в багатьох країнах практикується. У нас без сильної президентської влади країні буде погано. У нас немає стійких політичних партій, які в Європі століттями росли", - сказав Путін. "Для Росії абсолютно згубна ситуація... Справа не в тому, що я не хочу... Мені подобається моя робота. Але для того, щоб зберегти свої владні повноваження, піти на якусь схему, яка буде неприйнятна для країни або її руйнувати, ось чого я боюся, ось чого, не хочу робити".

На думку директора Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка при МЗС України Сергія Корсунського, правками до конституції РФ Путін намагається протягнути імперське минуле країни в майбутнє Росії.
Детальніше про конституційні зміни в РФ читайте в статті Сергія Корсунського "Муміфікація Росії" для видання "Дзеркало тижня. Україна".