UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін натякнув Лукашенку, що не варто шантажувати Європу перекриттям газопроводу

Він зазначив, що обговорить цю тему зі своїм білоруським колегою. 

Кілька днів тому білоруський диктатор Аляксандр Лукашенко заявив, що може перекрити газопровід "Ямал-Європа", якщо проти його режиму буде введено новий пакет санкцій. Очевидно, що така позиція не сподобалася Євросоюзу. Проте російський президент Владімір Путін також зазначив, що відповідне рішення може негативно вплинути на відносини між Москвою та Мінськом. 

"Я, чесно кажучи, вперше про це чую, бо двічі розмовляв з Аляксандром Григоровичем останнім часом, він мені жодного разу про це не сказав, навіть не натякнув. Але він може, напевно. Хоча нічого хорошого в цьому немає, і я, звісно, з ним поговорю на цю тему, якщо він не в серцях це просто сказав", - сказав Путін під час інтерв'ю телеканалу "Россия 1"

Він сподівається, що насправді ситуація не дійде до перекриття газопроводу. 

"Це завдало б великої шкоди енергетиці Європи, енергетичному сектору Європи і не сприяло б розвитку наших відносин із Білоруссю як із транзитною країною", — додав він.

Читайте також: Міграційна криза — Україна розпочала облаштування прикордонної смуги

Нагадаємо, 11 листопада білоруський диктатор Аляксандр Лукашенко у притаманній для себе манері відреагував на інформацію про підготовку п'ятого пакета європейських санкцій - пригрозився перекрити газопровід "Ямал – Європа". Він зазначив, нібито Білорусь "не повинна пробачати" нікому запровадження обмежень. 

Про те, що відбувається на польсько-білоруському кордоні і як Польща буде вирішувати міграційну кризу, — читайте у статті Олександра Шевченка "Лукашенко проти Європи: кривава гра на витривалість".