UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін може перемогти, якщо негайно не передати Україні зброю – Дуда

За словами президента Польщі, рахунок йде на тижні.

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, якщо Україна вчасно не отримає зброю від союзників, то Росія може перемогти у війні. Про це польський лідер повідомив у інтерв’ю для Le Figaro.

Польський президент вважає, що диктатор РФ не має успіхів на фронті, але смерть десятків тисяч полеглих окупантів його не зупинить. За словами президента Польщі, "Росії начхати на людські життя".

"Так, можуть, якщо Україна не отримає допомоги дуже терміново. Вони не мають сучасної військової інфраструктури, але є люди! Якщо найближчими тижнями не відправимо Україні військову техніку, Путін може перемогти. Він може перемогти і ми не знаємо, де він зупиниться", – зазначив Дуда, відповідаючи на питання, чи можуть росіяни виграти війну.

Водночас він нагадав, що "питання територіальних рішень можуть вирішувати лише українці, бо йдеться про їхню територію".

"Якщо хтось хоче віддати території Росії у концесію, нехай віддає свою! Давайте поважатимемо українців, які борються за свою Батьківщину", - додав Дуда.

Читайте також: Росія вже розпочала "великий наступ", але має з ним великі проблеми – Данілов

Раніше, президент Польщі Анджей Дуда пояснив, що відправка літаків F-16 через Польщу буде серйозною проблемою. Він пояснив, що ВПС Польщі налічують менше ніж 50 літаків цього типу. Президент Польщі додав, що бойові літаки, такі як F-16, вимагають дуже серйозного обслуговування, тому "недостатньо просто відправити кілька літаків F-16 для України".