UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін має намір пропагувати російську мову у країнах, звідки у Росію їдуть мігранти

У країнах колишнього СРСР російський президент хотів би відкривати курси російської мови та історії.

Президент РФ Володимир Путін закликав активніше просувати російську мову у країнах колишнього Радянського Союзу, звідки у Росію приїжджають мігранти.

Відповідаючи на запитання журналістів під час відвідування нової студії телеканалу RT, він зазначив, що потрібно проводити цілеспрямовану роботу з іноземцями, які бажають приїхати у Росію.

"Потрібно, як ми говоримо - у нас поки що, на жаль, це погано виходить - відкривати у цих республіках, у цих нових державах курси російської мови, історії, допомагати людям ще зі шкільної лави краще розуміти один одного".

За словами Путіна, приїжджі при цьому повинні розуміти, що вони приїхали в іншу країну, і зобов'язані дотримуватися російських законів і традицій, з повагою ставитися до нашої культури.

Президент РФ вважає, що у Росії проблема міграції стоїть менш гостро, ніж у західних країнах. "У нас, при всій гостроті цієї проблеми, все-таки вона не така важка і небезпечна як в Європі чи Штатах", - сказав він. Путін пояснив, що нашим мігрантам, на відміну від тих, хто приїжджає у країни Заходу, легше асимілюватися, бо це в основному вихідці з республік СРСР. "У нас так чи інакше, хоч нові покоління і погано володіють мовою, у сім'ях так чи інакше хтось говорить російською, загальний менталітет зберігається, спільна історична пам'ять", - вважає Путін.

Читайте також:

Росія схвалила у першому читанні закон про тотальний іспит для мігрантів

Росія може ввести в'їзд громадян СНД тільки за запрошеннями

У Росії іноземним мігрантам заборонили торгувати