UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін і Трамп обговорили по телефону боротьбу з міжнародним тероризмом – МЗС РФ

Питання зняття санкцій не обговорювалося.

Під час телефонної розмови президенти Росії Володимир Путін і США Дональд Трамп висловилися за об'єднання зусиль у боротьбі з головною загрозою – міжнародним тероризмом, повідомляє МЗС Росії на своїй сторінці в Facebook.

"Президенти висловилися за налагодження реальної координації російських і американських дій з метою розгрому ІДІЛ та інших терористичних угрупувань у Сирії", - повідомили в міністерстві.

За даними МЗС РФ, сторони обговорили також стан справ на Близькому Сході, арабо-ізраїльський конфлікт, ситуацію навколо іранської ядерної програми і Корейського півострова. Порушені також основні аспекти кризи на Україні.

"Сторони домовились налагодити партнерську співпрацю по всім цим та іншим напрямами. Підкреслювалася важливість відновлення взаємовигідних торгово-економічних зв'язків між діловими колами двох країн, що могло б додатково стимулювати поступальний і сталий розвиток двосторонніх відносин", - повідомили в МЗС РФ.

Раніше президент США Дональд Трамп заявив, що з президентом РФ Володимиром Путіним не знайомий, але сподівається налагодити з ним відносини.