UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін готовий до нових спроб діалогу з США - Кремль

Прес-секретар російського президента заявив, що такий підхід США нібито відкладає "на невизначений час" обговорення "серйозних питань міжнародної та двостороннього порядку".

У Кремлі висловили жаль за тим фактом, що адміністрація США прийняла рішення через події у Керченській протоці скасувати зустріч президентів Росії і США Володимира Путіна та Дональда Трампа на саміті G20, у четвер, 29 листопада, заявив журналістам прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков, повідомляє ТАСС.

"Ми шкодуємо про рішення американської адміністрації скасувати заплановану зустріч двох президентів у Буенос-Айросі", −зазначив він.

Прес-секретар російського президента заявив, що такий підхід США нібито відкладає "на невизначений час" обговорення "серйозних питань міжнародної та двостороннього порядку".

"Що стосується президента Росії Володимира Путіна, то він готовий до проведення контактів зі своїм американським колегою", − підкреслив представник Кремля.

Читайте також: У Кремлі відреагували на скасування Трампом зустрічі з Путіним

Раніше повідомлялося, що Дональд Трамп скасував зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним через те, що Росія не повернула в Україну військові кораблі і затриманих моряків.

У неділю російські прикордонники атакували і захопили два катери та рейдовий буксир Військово-морських Збройних сил України, які прямували з Одеси до Маріуполя. Поранення отримали шість українських моряків, росіяни незаконно утримують 24 українських військовослужбовців. Командування ВМС ЗСУ підкреслює факт того, що про перехід повідомлялося заздалегідь, відповідно до норм міжнародного права щодо забезпечення безпеки судноплавства. У ФСБ Росії стверджують, що ніяких повідомлень не отримували, і пояснюють агресію нібито "захистом державного кордону".

26 листопада Верховна Рада затвердила указ президента про введення воєнного стану в десяти областях України строком на 30 днів. Відзначається, що воєнний стан почне діяти з моменту порушення Росією сухопутного кордону України.