UA / RU
Підтримати ZN.ua

Путін анонсував створення американо-російської групи з кібербезпеки – ЗМІ

Група повинна забезпечити дотримання міжнародних правових норм у сфері невтручання у внутрішні справи країн.

Президент Російської Федерації Володимир Путін повідомив про те, що під час саміту G20 в Гамбурзі зустрівся з президентом США Дональдом Трампом і домовився з ним про створення спільної робочої групи з кібербезпеки, зазначає "Інтерфакс".

Крім того, за словами російського гаранта, вони з американським колегою домовились про мінімізацію невизначеностей у відносинах Росії і США.

"Ми домовилися про те, що ситуацій невизначеності, особливо в майбутньому, не повинно бути в цих сферах. До речі, я сказав про це на останній сесії саміту G20. Це має пряме відношення до кіберпростору, інтернет-ресурсів. Ми домовилися з президентом США про те, що ми створимо робочу групу і будемо разом працювати на тему того, як спільно контролювати безпеку в області кіберпростору, як забезпечити безумовне дотримання міжнародно-правових норм, не допускати втручання у внутрішні справи іноземних держав, перш за все, мова йде про Росію і США", - повідомив журналістам Путін.

На думку президента Росії, робота щодо створення групи буде успішною і призведе до позитивних результатів.

"Ми вважаємо, що якщо нам вдасться вибудувати цю роботу, - а у мене немає підстав у цьому сумніватися, - то тоді і не буде ніяких спекуляцій більше на цю тему", - резюмував він.

Читайте також: На саміті G20 проходить зустріч Меркель, Макрона і Путіна

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що зустріч Трампа і Путіна триватиме близько години. Під час своєї першої особистої зустрічі лідери планували обговорити ситуацію в Україні та Сирії. Крім того, російська сторона хотіла торкнутися теми контролю над озброєнням та боротьби з міжнародним тероризмом.

Нещодавно німецьке видання Die Welt писало, що Путін намагатиметься задобрити Трампа під час першої зустрічі. А американський президент прийде на неї "зі зв'язаними руками". У США всі сторони будуть пильно стежити за кожним рухом Трампа.

Також видання Washington Post у редакційній статті писало, що Трамп під час зустрічі з Путіним має підтвердити прихильність США до України. При цьому він повинен рішуче заявити, що пом'якшення санкцій не буде, якщо Москва продовжуватиме війну проти сусідньої країни.