UA / RU
Підтримати ZN.ua

Pussy Riot вивісили в Нью-Йорку банер з написом Free Sentsov

Зшитий із простирадел банер розгорнули у будівлі Трамп-тауера.

Всередині хмарочоса Трамп-тауер у Нью-Йорку активісти вивісили банер з вимогою звільнити з колонії РФ українського режисера Олега Сенцова, повідомила учасниця російської групи Pussy Riot Марія Альохіна на своїй сторінці в Facebook.

"За ці дні, що ми в Нью-Йорку, ми познайомилися з крутими активістами, які знають про Сенцова і зрозуміли, що якщо ми робимо одну справу, то ніяких кордонів між нами не існує. Ми повинні продовжувати говорити про справу Сенцова і Кольченка", - написала Альохіна.

Вона повідомила про те, що зшитий із простирадел банер з написом Free Sentsov ("Свободу Сенцову") розгорнули в будівлі Трамп-тауера і розкидали листівки із закликом звільнити режисера. Після акції поліція на півгодини заблокувала будівлю.

Раніше Олег Сенцов повідомив правозахисникам про те, що його етапують з Іркутська в Ямало-Ненецький автономний округ. На думку режисера, його етапують до північної колонії суворого режиму в селищі Харп на Ямалі, відомої своїми суворими умовами утримання.

Нагадаємо, що українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали співробітники ФСБ у Криму навесні 2014 року. Їх етапували в Росію, де судили за сфабрикованим обвинуваченням в організації терактів і підпалі офісів партій на півострові. Обидва провину не визнали.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 25 серпня 2015 року виніс обвинувальний вирок відносно Сенцова. За сукупністю злочинів режисер засуджений до 20 років колонії суворого режиму.