UA / RU
Підтримати ZN.ua

Протягом багатьох років Польща є мішенню для Росії – представник спецслужб Польщі

У Росії давно цілеспрямовано поширюють наратив про несуб'єктність та несамостійність Польщі

Польща давно є мішенню для Росії. Москва регулярно за допомогою пропаганди та дезінформації дискредитує країну. Таку заяву у своєму Twitter 19 червня зробив речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарін.

«Протягом багатьох років Польща є мішенню для Росії, яка використовує проти неї пропаганду та дезінформацію. Кремль проводить різні акції, знаменником яких є завдання удару по фундаментальному праву поляків на власну державність і безпеку», – написав Станіслав Жарін.

Також він додав, що Росія, роблячи ці вкидання, намагається переконати своїх громадян у тому, що Польща не має права на суб'єктність і її не потрібно сприймати всерйоз, а лише як сіру зону між НАТО і Росією.

Росія намагається переконати свою аудиторію – російське суспільство, а також Захід – у тому, що Польща не має права на суб'єктність, не повинна сприйматися всерйоз союзниками та повинна становити «сіру зону» між НАТО та Росією.

Читайте також: Польща достроково розірвала з РФ угоду щодо постачання газу

Нагадаємо, останні 8 років у Росії постійно представники влади, політики та громадські діячі говорили, що Україна нібито перебуває за «зовнішнім управлінням» і не є самостійною та суб'єктною країною. Наприклад, рік тому Володимир Путіна, коментуючи свою зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, заявив, що останній нібито віддав країну під «повне зовнішнє управління».