UA / RU
Підтримати ZN.ua

Проти президента Бразилії почали розслідування щодо корупції – Washington Post

Це загрожує країні політичною кризою.

Напередодні Верховний суд Бразилії розпочав розслідування щодо президента Жаїра Болсонару за звинуваченням у корупції та перешкоджанні правосуддю після того, як минає міністр юстиції країни звинуватив главу держави в спробі втрутитися в розслідування федеральної поліції, передає американська газета The Washington Post.

Газета зазначає, що таке розслідування приводить Бразилію до політичної кризи, оскільки країна намагається стримати найбільшу в Латинській Америці спалах коронавірусу.

Згідно з даними Університету Джона Хопкінса, на сьогодні в Бразилії влада зареєструвала майже 68 тисяч випадків зараження коронавірусом. В країні померли вже 4603 осіб. У країні від COVID-19 одужали понад 31 тисяча осіб. Зараз лікуються майже 38 тисяч осіб.

Університети та інститути Бразилії провів спільне дослідження про захворюваність коронавірусом в країні. Його результати показали, що справжня чисельність хворих у 12 разів вища за ту, яку повідомляють офіційні влади.

До того суд в Ріо-де-Жанейро заборонив Болсонару агітувати проти скасування карантину і скасував його указ про відкриття церков. Бразильським чиновникам наказали утримуватися від поширення інформації про коронавирус, які не мають наукового обґрунтування.