UA / RU
Підтримати ZN.ua

Протестувальники в Ізраїлі знову вимагають відставки Нетаньяху

Кілька тисяч людей зібралися біля офіційної резиденції Нетаньяху в Єрусалимі.

Тисячі ізраїльтян витримали прохолодну вологу погоду в суботу ввечері, відновивши місяці демонстрацій з вимогою відставки прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньяху.

Кілька тисяч людей зібралися біля офіційної резиденції Нетаньяху в Єрусалимі, що є центром більшості демонстрацій. Натовп такого ж розміру протестував біля приватного будинку Нетаньяху в престижному прибережному містечку Кесарія. Дрібніші зібрання проходили на перехрестях і естакадах по всьому Ізраїлю.

Протести, які тривають вже шість місяців, виявилися меншими, ніж в останні тижні. З приходом зими масові організатори можуть зіткнутися з труднощами, випускаючи великі натовпи. У суботу в деяких частинах Ізраїлю пройшов проливний дощ.

Протестуючі заявляють, що Нетаньяху повинен піти у відставку, поки його судять за звинуваченням у корупції, і звинувачують його в неправильному рішенні кризи з коронавірусу в країні. Криза сильно вдарила по економіці і призвела до різкого зростання безробіття. Багато з учасників протесту - молоді люди, що втратили роботу.