UA / RU
Підтримати ZN.ua

Протести в США: На місці загибелі Рейшарда Брукса застрелили восьмирічну дівчинку

Невідомі скоїли вбивство дитини в День Незалежності США.

В Атланті (штат Джорджія, США) невідомі учасники протестів проти расизму застрелили восьмирічну афроамериканку Сікорію Тьорнер. Вбивство дитини було скоєно 4 липня, в День Незалежності США, на місці загибелі Рейшарда Брукса, передає CNN.

За попередньою інформацією мати з дитиною і її подруга на автомобілі намагалися проїхати через оточену протестуючими територію. Активісти Black Lives Matter влаштували біля закладу фаст-фуду Wendy's, де загинув Брукс, імпровізований меморіал і барикади.

Хтось відкрив вогонь по машині з натовпу, і дівчинка отримала смертельне поранення.

Мер Атланти Кейша Ленс Боттомс повідомила, що автомобіль обстрілювали як мінімум двоє.

«Досить - значить досить. Ми воюємо самі з собою, коли стріляємо один в одного на наших вулицях. Ви - вбили дитину », - обурилася мер міста.

Нанаступного дня на цьому ж місці знову влаштували стрілянину: в неділю біля «Меморіалу Брукса» вбили 53-річного чоловіка, ще двоє людей отримали поранення.

Читайте також: Активісти у США спалили прапор країни та закликали Трампа і Пенса піти у відставку

Рейшарда Брукса застрелили на парковці ресторану швидкого харчування Wendy's ввечері 12 червня. Поліцію викликали відвідувачі і адміністрація закладу, так як автомобіль Брукса заблокував виїзд. Прибувши за викликом, поліцейські побачили, що водій заснув в автомобілі.

Тест показав, що Брукс був п'яний. Коли на нього надягали наручники, чоловік вирвався, відібрав в одного з поліцейських тазер і спробував втекти. Офіцер поліції відкрив вогонь на ураження. Брукс помер у лікарні. Один з поліцейських також постраждав, йому надали медичну допомогу.

Після загибелі Брукса протестувальники перекрили велике шосе в центрі міста, зупинивши рух на ньому на 45 хвилин, і підпалили ресторан Wendy's. Під час розгону протестувальників поліцейські застосували сльозогінний газ та світлошумові гранати.

Адвокат сім'ї Брукса Кріс Стюарт заявив про те, що загиблий був батьком чотирьох дітей, і в день вбивства святкував у ресторані день народження дочки.

За словами Стюарта, в штаті Джорджія електрошокер не вважається смертельною зброєю. Адвокат закликав висунути проти поліцейського звинувачення у невиправданому застосуванні сили зі смертельним результатом, що рівнозначно вбивству".

Офіцера Гаррета Рольфа звільнили з поліції, а прокуратура висунула йому звинувачення по 11 пунктах, включаючи вбивство. Його напарнику інкримінують напад за обтяжуючих обставин.

14 червня подала у відставку начальник поліції Атланти Еріка Шилдс.