UA / RU
Підтримати ZN.ua

Протести в Білорусі: Google створив інтерактивну карту

На карті позначені місця скупчення загонів ОМОНу, автомобілів і техніки силовиків.

Інтерактивну карту протестів в столиці Білорусі, які спалахнули в Мінську в результаті виборів президента, створила компанія Google. На ній різними маркерами позначені пункти допомоги протестувальникам, станції метро, ​​закриті для входу людей, а також місця перекриття вулиць.

Крім того, на карті позначені місця скупчення загонів ОМОНу, автомобілів і техніки силовиків. "Скупчення загонів ОМОНу, автомобілів і техніки силовиків", "ПЕРШЕ КІЛЬЦЕ перекрите ПОВНІСТЮ. Урядовий район заблокований спец. технікою "," ТЕРМІНОВО!!!!! Спецтранспорт ЇДЕ В СТОРОНУ КАМ'ЯНОЇ ГІРКИ перекриваючи смуги!!!!! ", - йдеться в повідомленнях, розміщених на карті Google.

Читайте також: Протести в Білорусі: люди знову вийшли на вулицю, в міста стягують військових і ОМОН

Нагадаємо, 9 серпня, після оголошення результатів екзитполів, по всій Білорусі почалися акції протесту, під час яких відбулися криваві зіткнення з силовиками. З різних міст країни надходили повідомлення про фальсифікації.

При цьому силовики використовували проти мітингувальників водомети, світло-шумові гранати і спеціальну техніку.

У правозахисному центрі "Вясна" заявили про те, що загинув один з учасників мітингу. Щоправда там йшлося про чоловіка, на якого наїхав міліцейський автозак.Однак в МВС таку інформацію спростовують. За даними Міністерства внутрішніх справ Білорусі, в результаті акцій протесту затримали 3 тисячі осіб.

За даними ZN.UA, Лукашенко 10 серпня віддав команду "жорстко, але не жорстоко" обмежувати акції протестів, що виникли через результати виборів.