UA / RU
Підтримати ZN.ua

Протести проти расизму і поліцейського насильства в Брюсселі переросли у заворушення

На місце сутички протестантів з поліцією прибув водомет і поліцейський вертоліт.

У брюссельському кварталі Матонге, населеному в значній мірі вихідцями з Африки, 7 червня виникли заворушення після акції проти расизму і поліцейського насильства, повідомляють SRB BREAKING NEWS.

Призвідники розбивали поліцейські автомашини. ЗМІ повідомляють про розгромлених магазинах. Поліцейських закидали камінням і пляшками. На опублікованих відео погромники б'ють вітрини.

Телеканал повідомив, що, за його даними, поліцейським вдалося нормалізувати обстановку в кварталі Матонге.

Заворушення були розв'язані після того, як біля Палацу правосуддя завершилася маніфестація під гаслом "Black lives matter" проти расизму і поліцейського насильства, на яку зібралося близько 10 тис чоловік.

Акція протесту була організована рухом "Belgian Network for Black Lives" як частина проходять в ці дні у світі протестних акцій, спровокованих смертю афроамериканця Джорджа Флойда від рук поліцейських в Міннеаполісі.

Читайте також: ЄС сфокусував антимонопольне розслідування на онлайн-сервісі Facebook - FT

Раніше повідомлялося, що у США в неділю, 7 червня, пройшли одні з самих великих і масових акцій протесту з початку демонстрацій проти расизму, викликаних смертю темношкірого американця Джорджа Флойда. Флойд помер від порушення кровопостачання мозку під час затримання поліцією.