UA / RU
Підтримати ZN.ua

Протасевич "визнав провину" в організації заворушень в Білорусі

В інтерв'ю телеканалу журналіст розповів про зв'язки з опозицією.

Опозиційний журналіст Роман Протасевич, затриманий в Мінську, дав інтерв'ю телеканалу ОНТ, в якому "визнав свою провину" за статтею про організацію і підготовку дій, що порушують громадський порядок.

"Я визнаю вину за 342-ю статтею КК Республіки Білорусь (організація несанкціонованих акцій). Заклики, які я опублікував, посприяли тому, що на вулицях почалися заворушення і Мінськ три дні жив в стані хаосу", - заявив Роман Протасевич.

Йдеться про масові акції протесту, що охопили білоруські міста після закінчення президентських виборів в серпні 2020 року.

Протасевич пояснив, що "визнав провину" відразу після пред'явлення звинувачення і документів, які нібито підтверджують його причетність до події.

"Я відкрито це визнаю. Я був одним з тих людей, хто опублікував заклики вийти на вулицю 9 (серпня), - додав Протасевич.

Він зазначив, що добровільно погодився на інтерв'ю телеканалу, зазначивши, що його не гримували перед інтерв'ю, щоб приховувати тілесні ушкодження.

В інтерв'ю Протасевич також розповів, про те, що:

Раніше телеканал ОНТ показав у своєму ефірі фільм про примусову посадку в Мінську літака Ryanair з опозиційним блогером і журналістом Романом Протасевичем на борту.